Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@10:38:03 GMT

ابداع خمیر بازی از جنس اکسید گرافین

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۳۱۸۵۵

ابداع خمیر بازی از جنس اکسید گرافین

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه نورث‌وسترن" (NU) آمریکا قصد دارند دنیای گرافین را متحول کنند. این گروه، "اکسید گرافین" (GO) را به یک خمیر بازی نرم و انعطاف‌پذیر تبدیل کرده‌اند که می‌توان بار‌ها به آن شکل داد و یا آن را به شکل ساختار‌های سه‌بعدی و مجزا درآورد.

شاید این خمیر موسوم به "گو دو" (GO dough)، یک اسباب‌بازی سرگرم‌کننده به نظر برسد، اما کاربرد‌هایی بیش از یک اسباب‌بازی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماده قابل انعطاف می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به صنعت ساخت گرافین را حل کند.

"جیاژینگ هوانگ" (Jiaxing Huang)، استاد مهندسی و علوم مواد دانشگاه نورث‌وسترن و سرپرست این پژوهش گفت: اکسید گرافین در حال حاضر به صورت جامدات و پودر‌های خشک ذخیره می‌شود که مستعد سوختن هستند و یا باید به صورت رقیق درآیند که در این صورت، حجم آن‌ها چند برابر می‌شود.

هوانگ در این بررسی، محموله‌ای شامل پنج کیلوگرم اکسید گرافین را به صورت ۵۰۰ لیتر مایع درآورد.

وی افزود: این میزان گرافین مایع باید با کامیون جا به جا می‌شد، اما هنگامی که همین مقدار گرافین به شکل خمیر درآمد، حدود ۱۰ کیلوگرم وزن داشت و به تنهایی توانستم آن را حمل کنم.

اکسید گرافین که از اکسید گرافیت به دست می‌آید، گرافین را به یک ورقه ضخیم از جنس اتم یک لایه تبدیل می‌کند که به شکل قابل توجهی محکم و سبک است و می‌توان از آن در ذخیره برق و انرژی استفاده کرد.

گروه هوانگ، با افزودن مقدار بسیار زیادی اکسید گرافین به آب، "گو دو" را ابداع کردند. اگر آن‌ها از افزودنی استفاده می‌کردند، باید فرآیند دیگری را برای حذف افزودنی پشت سر می‌گذاشتند تا اکسید گرافین را به صورت خالص درآورند.  

هوانگ ادامه داد: شاید اضافه کردن افزودنی‌هایی مانند پلاستیک بتواند هر ماده‌ای را به شکل خمیر درآورد، اما این افزودنی‌ها معمولاً ویژگی‌های ماده را به طور قابل توجهی تغییر می‌دهند.

خمیر به دست آمده را می‌توان به شکل جامدات فشرده‌ای درآورد که رسانا، از نظر شیمیایی بادوام و از نظر مکانیکی محکم هستند. افزودن آب بیشتر به خمیر نیز آن را به کیفیت مورد نظر می‌رساند.

با پردازش بیشتر گرافین می‌توان آن را به اکسید گرافین حجیم و مواد گرافینی با شکل‌های متفاوت تبدیل کرد که ریزساختار قابل تنظیمی دارند. هوانگ امیدوار است که کاربرد آسان این خمیر، گرافین را به ظرفیت قابل انتظار برای تبدیل شدن به یک ماده فوق‌العاده برساند.

وی افزود: رؤیای من این است که ورقه‌های گرافین در سطح گسترده، قابل دسترس باشند و بتوان از آن‌ها مانند مواد دیگری از جمله پلاستیک، شیشه و فولاد، برای مهندسی مواد استفاده کرد. من امیدوارم "گو دو" بتواند به کاربر‌های جدیدتر مواد مبتنی بر گرافین منجر شود.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری خمیر بازی گرافین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۳۱۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد

نصیریانی رئیس هیئت مدیره شرکت فناور گفت: روزانه ۲۰۰ تن نخ در این شرکت تولید می‌شود که اکنون با بهره گیری از روش دانش بنیان، دارای ویژگی ضد باکتری هستند.

وی افزود: نخ‌های آنتی باکتریال با نانو ذرات اکسید روی به هر دو روشِ افزودن حین ذوب ریسی و افزودن به روغن تکمیل تولید می‌شود و در نتیجه ماندگاری بالاتر نانو ذرات در بافت پلیمر خواص منسوجات تهیه شده به این روش تا مدت طولانی تری باقی می‌ماند.

نصیریانی اظهار داشت: نخ‌های ضد میکروب قابلیت شست وشو بدون کاهش اثر و جلوگیری از بوی نامطبوع این محصولات را برای استفاده در تولید فرش ها، روفرشی ها، و همچنین تولید البسه و پوشاک مناسب کرده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولید نخ در یزد گفت: نانو ذرات اکسید روی علاوه بر خواص آنتی باکتریالی و ضد قارچی و به طبع آن کاهش بوی نامطبوع، همچنین سبب بازتاب نور می‌گردد و به همین دلیل مقاومت منسوجات را به پرتو یووی افزایش می‌دهد. این ویژگی می‌تواند از بدن انسان در مقابل این پرتو‌ها محافظت کند.

نصیریانی افزود: نانوذرات اکسید روی به دلیل سمیت کمتر و پایداری بالاتر جز بهترین انتخاب‌ها برای تولید نخ ضد باکتریال است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • ۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر